Vitakruid

Sinds kort werken wij als proffesional met Orthomoleculaire supplementen van het merk Vitakruid.

Wij hebben een aantal supplementen in ons pakket, waarvan wij van mening zijn dat ze wat toevoegen aan uw gezondheid en tevens nodig om uw doelen te bereiken. 

U kunt natuurlijk met vragen of advies bij ons in de winkel terecht.

In de winkel kunt u vragen naar onze bijzonder scherpe prijzen!   

 

-Multivitamine

 Eet u voldoende en gevarieerd groente en fruit, zodat u alle Vitamines en mineralen   binnen krijgt? Met de Multi van Vitakruid heeft u de beste beschikbare en hoogst gedoseerde Multivitamine. Deze Multi heeft een dag en nacht pil, zodat u de vitamines en mineralen binnen krijgt wanneer u ze nodig hebt. 

De basis voor een goede gezondheid 

meer info:

https://www.vitakruid.nl/multivitamine/multi-dag-nacht-2x90-tabletten

 

-Magnesium Tauraat

 Dit is de best biologisch opneembare vorm Magnesium, goed voor uw spieren, stressverlagend en talloze andere processen in het lichaam. 

meer info:

 https://www.sohf.nl/nutrient/magnesium

 

-5HTP

De zaden van de plant Griffonia bevatten een rijkdom aan 5-HTP welke door de hersenbloedbarrière gaan en worden in de hersenen omgezet in serotonine. Serotonine is een belangrijke stof om omgezet te kunnen worden in melatonine zodat mensen goed kunnen slapen bij het gebruik van Griffonia. Bij een tekort aan serotonine kan depressie ontstaan, vreetbuien krijgen of slapeloosheid veroorzaken. De reguliere medicijnen zoals SSRI’s of MAO remmers worden vaak gegeven om het serotonine peil omhoog te brengen. Griffonia of 5HTP verhoogt direct de hoeveelheid serotonine zonder bijwerkingen. Griffonia is goed inzetbaar bij depressie, slapeloosheid, eetstoornissen en fibromyalgie. Fibromyalgie gaat meestal gepaard met slaapproblemen.

 

-SilSolutions

Silicium wordt gebruikt tegen osteoporose, hart- en vaatziekten, ziekte van Alzheimer, haaruitval, en het verbeteren van de kwaliteit van haar en nagels. Het wordt ook gebruikt om huid te herstellen, bij striae en is de belangrijkste bouwstof van ons bindweefsel.

 

-Q10 Ubiquinol

Q10 is de energieleverancier voor het hart. Bij een ongezonde vetzurenbalans kan een verkeerde cholesterolbalans ontstaan, waarvoor cholesterolverlagende statines worden ingezet. Hiermee wordt echter ook de productie van Q10 geremd, terwijl Q10 juist belangrijk is voor de aanmaak van energie in de hartspiercellen. Met Q10 biedt u het hart een goede energieleverancier.

 

-Omega 3

Aan omega 3 vetzuren worden positieve eigenschappen toegeschreven in het voorkomen van hart- en vaatziekten, artritis en depressies. Omega 3 vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en zijn onder meer van belang voor de oogfunctie en de hersenstofwisseling.

 

-Vezels Psyllium en Glucomannan 

De psylliumvezels helpen bij het verlagen van de cholesterolspiegel door binding van cholesterol en het stimuleren van de galzoutvorming. De vezels ondersteunen een normale bloedglucosespiegel door een meer geleidelijke opname van de suikers uit het voedsel en bevorderen de uitscheiding van gifstoffen met de ontlasting. Psylliumvezels zijn goed toepasbaar bij een reinigingskuur, bij aambeien, bij Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) en dysentrie.

Glucomannan wordt gebruikt bij constipatie, gewichtsverlies bij volwassenen en kinderen, type 2 diabetes, bloedsuikerstabilisatie en vermindering van totaal en LDL cholesterol. Tevens wordt Glucomannan gebruikt bij het bereiden van voedsel.